Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


 

ДАРКА ПЕТРУШЕВСКА

 


  
 


     
 
   
Член на ВМРО-ДПМНЕ. Родена на 31.5.1960 година во с. Сурлица, Трговиште. Македонка. Завршила Филозофски факултет.   
   
Активности во Собранието

 • Комисија за образование, наука и спорт, заменик-член
 • Комисија за здравство, заменик-член
 • Комисија за труд и социјална политика, член
 • Комисија за еднакви можности на жените и мажите, член
 • Комисија за локална самоуправа, заменик-член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со парламентите на Република Исланд и Кралството Норвешка, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Големото Војводство Луксембург, член
   
   

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.