Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


 

ЦВЕТАН ТРИПУНОВСКИ

 


  
 


     
 
   
Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 18.9.1980 година во Скопје. Македонец. Дипломиран земјоделски инженер.   
   
Активности во Собранието

  • Комисија за одбрана и безбедност, член
  • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, заменик-член
  • Комисија за земјоделство, шумарство и водостопанство, член
  • Комисија за култура, заменик-член
  •  Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Финска, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Холандија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Чешката Република, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Италија, член 

 

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.