Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


 

БОРЧЕ ПЕТКОВСКИ

 


  
 


     
 
   
Член на СДСМ. Роден 1966 година во Битола, Р.Македонија. Македонец. Има високо образование и бил вработен во Министерство за земјоделие, шумарство и водостопанство како државен ветеринарен инспектор, а на функцијата пратеник доаѓа од работното место в.д. директор на ЈП "Стрежево" од Битола.
Го учи англискиот јазик. Од 1994 до 1997 година бил секретар на СДММ-ЛК Битола, а од 1997 до 31 октомври 2003 година секретар на Општинската организација на СДСМ - Битола. Живее во Битола.

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.