Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


                                                                                           

                                                    БЛАГОРОДНА ДУЛИЌ

 

  

 

Член на ВМРО-ДПМНЕ. Родена на 18.4.1941 година во Кочани. Македонка. Дипломиран правник. Била член на Републичкиот судски совет, судија на Врховниот суд на РМ и Стопанскиот суд на РМ.       
  
Активности во Собранието

  • Комисија за уставни прашања, член
  • Законодавно-правна комисија, претседател
  • Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, заменик-член
  • Комисија за прашања на изборите и именувањата, заменик-претседател
  • Анкетна комисија за настаните во Собранието на Република Македонија случени на 1 јули 2010 година, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Хрватска, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентите на Република Малта и Република Кипар, член

 

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.