Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


 

АНИТА КИПАРИЗОВСКА-КРСТЕСКА

 


  
 


   
 
  
Член на ВМРО-ДПМНЕ. Родена на 1.8.1973 година во Охрид. Влаинка. Дипломиран правник со положен правосуден испит.

Активности во Собранието

  • Комитет за односи меѓу заедниците, член
  • Законодавно-правна комисија, член
  • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, заменик-претседател
  • Комисија за еднакви можности на жените и мажите, заменик-член
  • Комисија за прашања на изборите и именувањата, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Романија, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Финска, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Австрија, член  
     
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.