Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


 

АМДИ БАЈРАМ

 


  
 


     
 
   
Член на СРМ. Роден на 30.8.1956 година во Скопје. Ром. Завршил средно образование. Добро ги знае турскиот, српскиот и албанскиот јазик.
   
Активности во Собранието

  • Комитет за односи меѓу заедниците, член
  • Постојана анкетна комисија за заштита на слободите и правата на граѓанинот, заменик-член
  • Комисија за транспорт, врски и екологија, заменик-член
  • Комисија за труд и социјална политика, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Романија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Србија, член

     
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.