Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


                                            

                                                     АЛЕКСАНДАР НИКОЛОСКИ 

 

  


Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 24.3.1984 година во Охрид. Македонец. Дипломиран политиколог на Правен факултет „Јустинијан Први"- Скопје, отсек политички науки. 
   
Активности во Собранието

 • Национален совет за евроинтеграции, член
 • Анкетна комисија за утврдување на околностите за загинувањето на претседателот на Република Македонијиа Борис Трајковски, член
 • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, заменик-член
 • Комисија за надворешна политика, член
 • Комисија за европски прашања, заменик член
 • Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, претседател
 • Комисија за прашања на изборите и именувањата, заменик-член
 • Делегација на Собранието на Република Македонија во Собранието на Западноевропската унија, претседател
 • Делегација на Собранието на Република Македонија во парламентарниот комитет за стабилизација и асоцијација (Мешовит парламентарен комитет ЕУ -  Република Македонија), член
 • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарното Собрание на Франкофонијата, претседател
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Австралија, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Грција, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Ирска, претседател
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Канада, член 
 • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарното Собрание на Советот на Европа, претседател
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.