Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 


ХУСНИ ИСМАИЛИ


Член на Алтернатива. Роден на 23.6.1963 во Тетово. Албанец. Магистер, доктор, специјалист, Универзитет во Тетово.

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за труд и социјална политика, претседател
  • Комисија за прашања на изборите и именувањата, заменик-член
  • Комисија за здравство, заменик-член
  • Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, заменик-член
  •  Делегација на Собранието на Република Северна Македонија во Парламентарното собрание на Процесот за соработка во Југоисточна Европа (ПС ПСЈИЕ), член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со парламентите на земјите од Блискиот и Арапскиот Залив, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Исламската Република Иран, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Република Турција, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Украина, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Холандија, член

Е-пошта: H.Ismaili@sobranie.mk 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.