Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

ХАЛИЛ СНОПЧЕ


Член на Алијанса за Албанците. Роден на 9.6.1973 во Тетово. Албанец. Доктор, SEEU.

 

Активности во Собранието:

 • Постојана анкетна комисија за заштита на слободите и правата на граѓанинот, претседател
 • Комисија за европски прашања, член
 • Комисија за образование, наука и спорт, член
 • Комисија за локална самоуправа, член
 • Комисија за земјоделство, шумарство и водостопанство, заменик-член
 • Комисија за локална самоуправа, заменик-член
 • Делегација на Собранието на Република Северна Македонија во Парламентарното собрание на Организацијата за безбедност и соработка во Европа (ПС ОБСЕ), член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Авганистан, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Република Австрија, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Република Бугарија, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Шпанија, член


Е-пошта: H.Snopce@sobranie.mk

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.