Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 ЕЛМИ АЗИРИ


Член на Алијанса за Албанците. Роден на 26.06.1976 во Куманово. Албанец. Доктор на науки.

 

Активности во Собранието:

 • Постојана анкетна комисија за заштита на слободите и правата на граѓанинот, член
 • Комисија за надзор над работата на Агенцијата за национална безбедност и на Агенцијата за разузнавање, член
 • Комисија за финансирање и буџет, член
 • Комисија за уставни прашања, заменик-член
 • Комисија за надзор над спроведување на мерките за следење на комуникациите, заменик-член
 • Делегација на Собранието на Република Северна Македонија во Парламентарното собрание на Северноатлантската договорна организација (ПС НАТО), заменик-член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Италија, претседател
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Азербејџан, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Словачката Република, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Црна Гора, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Швајцарската Конфедерација, член


Е-пошта: E.Aziri@sobranie.mk

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.