Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

АРТИНА ЌАЗИМИ


Член на Алијанса за Албанците. Родена на 13.4.1997 во Гостивар. Албанка. Физиотерапија, Медицински факултет - Тетово.

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за надзор над спроведување на мерките за следење на комуникациите, член
  • Комисија за здравство, член
  • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, заменик-член
  • Комисија за надзор над работата на Агенцијата за национална безбедност и на Агенцијата за разузнавање, заменик-член
  • Комисија за култура, заменик-член
  • Делегација на Собранието на Република Северна Македонија во Парламентарното собрание на Советот на Европа (ПС СЕ), заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Големото Војводство Луксембург, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со парламентите на Република Малта и Република Кипар, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Романија, член


Е-пошта: A.Kazimi@sobranie.mk

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.