Aktivitete të Institutit Parlamentar

E hënë, 24 shtator 2018

"PARLAMENTI I FËMIJËVE" NË KUVENDIN E REPUBLIKËS SË MAQEDONISË 

Instituti parlamentar i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, për herë të parë organizoi "Parlament të fëmijëve" për 89 nxënës nga 15 shkolla nga 15 komuna në Republikën e Maqedonisë. 

Parlamenti i fëmijëve është një qasje proaktive e pushtetit legjislativ për t'i njoftuar rinjtë me punën e Kuvendit, për të kontribuar për zhvillimin e vetëdijes demokratike dhe kulturës së tolerancës, si dhe nxitjen e të rinjve për kritikë dhe përfshirje shoqërore dhe politike.  

Përmes simulimit të procedurës legjislative, nxënësit zhvilluar argumente me të cilat mbështetet ose përgënjeshtrohet zgjidhja e propozuar ligjore, e në fund kishin mundësi edhe të votojnë. 

Nxënësit mbajtën takim me katër deputetë nga të gjitha grupet parlamentare në Kuvend, i vizituan hapësirat më reprezentative të godinës së Kuvendit dhe morën certifikata për pjesëmarrje. 

 
a

Na ndiqni në:

Ueb faqja e Kuvendi përdor biskotat (cookies).

Biskotat (cookies) përdoren për të përmirësuar përvojën Tuaj të përdoruesit.