Kumtime

E hënë, 11 tetor 2021

Vendosja e luleve me rastin e 11 Tetorit

Me rastin e 11 Tetorit - Ditës së Kryengritjes Popullore, Delegacionet e Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut do të vendosin kurora me lule të freskëta në këto vende:

  • Në Shkup 

- Ora 10:00  - Qendra Memoriale „Varrezat e Butelit“- Butel - Vendosja në varrezat partizane.

Delegacioni i Kuvendit i udhëhequr nga Nënkryetari i Kuvendit, Goran Misovski, me përbërje: Snezhana Kalevska-Vançeva, Latife Shikovska, Beti Stamenkovska-Trajkovska, Merita Kolçi-Koxhaxhiku dhe Ismail Hahovski.

- Ora 10:30 – Hapja e ngjarjes

- Biljana Debarlieva

- Himni 

- Fjalimi i nënkryetarit të Këshillit kryesor të Lidhjes së Luftëtarëve të NOAVM, Elena Grujovska;

- Fjalimi i Kryetarit të Qytetit të Shkupit, Petre Shilegov;

- Fjalim i Zëvendëskryetarit të parë të Qeverisë, Artan Grubi;

- Fjalim i Nënkryetarit të Kuvendit, Goran Misovski.

Të pranishëm: Snezhana Kalevska-Vançeva, Latife Shikovska, Arbër Ademi, Merita Kolçi-Koxhaxhiku, Ismail Hahovski, dhe Darko Kaevski.

  • Në Prilep

- Ora 09:00 – te përmendorja e Metodija Andonov Çentos 

- Ora 09:15 – te përmendorja e Kuzman Josifovski Pitu 

- Ora 09:40 – dhënie nderime në Alenë e Heronjve të Popullit 

- Ora 09:55 – në përmendoren „Zhena Borec“ 

- Ora 10:10 – në Mogillën e pamposhtur 

Të pranishëm: Mile Talevski, Ane Llashkovska dhe Petar Risteski.Fjalim i Stevo Pendarovskit, President i Republikës së Maqedonisë së Veriut.

  • Në Kumanovë

- Ora 11:00 - „Spomen- Kosturnica“

Të pranishëm: Mirosllav Jovanoviq, Martin Kostovski, Lidija Taseva dhe Brane Petrushevski.

 
a

Na ndiqni në:

Ueb faqja e Kuvendi përdor biskotat (cookies).

Biskotat (cookies) përdoren për të përmirësuar përvojën Tuaj të përdoruesit.