Pratenichki sostav
 
LEGJISLATURA E DEPUTETËVE

Петок, 24 септември 2021, Будимпешта, Унгарија

Обраќање на претседателот Џафери на 10. состанок на спикери на парламенти од земјите од Југоисточна Европа за проширувањето

„Можностите на земјите од Југоисточна Европа и нивниот придонес кон градењето на иднината на Европа”

Дозволете на самиот почеток да изразам благодарност за традиционалното одржување на овој настан на највисоко парламентарно ниво во организација на Унгарското национално собрание и Претседателот Лазло Ковер, што е уште еден доказ за заложбите на Република Унгарија во изминатите децении за наше забрзано и целосно европско и евроатланско интегрирање.

më shumë...

E mërkurë, 8 stator 2021

Fjalimi i Kryetarit Xhaferi për 8 Shtatorin – Ditën e pavarësisë  

Të nderuar qytetarë,
Sonte, shënojmë një jubile jashtëzakonisht të rëndësishëm, plot tridhjetë vite nga nata historike kur me shpalljen e rezultateve të referendumit më 8 shtator të vitit 1991, referendumit në të cilin qytetarët votuan për shtet të lirë, të pavarur dhe sovran, ndërsa kolegët tanë të legjislaturës së atëhershme e vunë në letër dhe në jetë atë vendim me të cilin u konfirmua vazhdimësia e Ilindenit dhe KAÇKJ-së dhe u konfirmua dëshira për shtet të pavarur, sovran, subjekt i pranuar ndërkombëtar dhe anëtar i barabartë i bashkësisë së kombeve, nga ky vend, para dhomës ligjvënëse, kur Presidenti Gligorov u drejtua para qytetarëve të tubuar duke drejtuar urime për vendimin e guximshëm dhe të vendosur...

më shumë...

E mërkurë, 8 shtator 2021

Fjalimi i Kryetarit Xhaferi në Konferencën e pestë botërore të kryetarëve të parlamenteve 

(Paneli:"Masat urgjente të imponuara nga Qeveritë gjithmonë doemos tu nënshtrohen aprovimit parlamentar dhe shqyrtimit të rregullt")

Kam nderin t'ju përshëndes të gjithëve të pranishëm këtu në emër të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe në emrin tim personal, dhe të arsyetoj këndvështrimin tim në drejtim të elaborimeve hyrëse të kolegëve të nderuar për masat urgjente të imponuara nga qeveritë dhe domosdoshmëria e nënshtrimit të tyre në aprovimin parlamentar dhe shqyrtimin e rregullt.

më shumë...

E premte, 13 gusht 2021

Fjalimi i Kryetarit Xhaferi në Akademinë solemne me rastin e shënimit të 20 vjetorit të Marrëveshjes Kornizë të Ohrit - "Përtej Ohrit"

Kam kënaqësinë që sot, në emër të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe në emrin tim personal, jam pjesë dhe kam nderin të përshëndes të gjithë të pranishmit këtu, në këtë Akademi solemne, me rastin e 20 vjetorit të nënshkrimit të Marrëveshjes Kornizë të Ohrit, Marrëveshjes së paqes dhe Marrëveshjes që i vendosi rregullat e reja të kohezionit shoqëror dhe funksionimit më të mirë ndëretnik, i cili ishte themeli më i fortë dhe më solid mbi të cilin e transformuam dukshëm shoqërinë tonë multietnike, multikonfesionale dhe multikulturore.

më shumë...

E premte, 6 gusht 2021

DEKLARATA E KRYETARIT XHAFERI ME RASTIN E SHPALLJES SË ZGJEDHJEVE LOKALE

Sot e nënshkrova Aktvendimin për shpalljen e zgjedhjeve për anëtarë të Këshillave të komunave dhe Këshillit të Qytetit të Shkupit, për kryetarë të komunave dhe kryetar të Qytetit të Shkupit. Në pajtim me kornizën ligjore dhe afatet e përcaktuara në Kodin zgjedhor, zgjedhjet lokale do të mbahen më 17 tetor 2021.

më shumë...

E hënë, 2 gusht 2021 

Fjalimi i Kryetarit Xhaferi në shënimin e 2 Gushtit – Ditës së Republikës  

Mirë se erdhët para dhomës ligjvënëse dhe njëherazi dhomës përfaqësuese të qytetarëve. Është kënaqësi e imja që këtë vit t’ju përshëndes dhe të jem mikpritësi Juaj para kësaj ndërtese si Kryetari i Republikës së Maqedonisë së Veriut, dhe njëherazi t’ju uroj mirëseardhje në emrin tim personal dhe në emër të kolegëve të mi deputetë të kësaj përbërjeje parlamentare, në shënimin e sotëm solemn të 2 Gushtit, Ditës së Republikës, kur shënohen 118 vite nga Republika e Krushevës nga viti 1903 dhe 77 vite nga Kuvendi i  parë i KAÇKM- së nga viti 1944, që paraqesin dy shtyllat mbi të cilat themelohet shtetësia e vendit. 

më shumë...

E enjte, 29 korrik 2021

Fjalimi i Kryetarit Xhaferi në Seancën solemne të Komitetit për Marrëdhënie Ndërmjet Bashkësive me rastin e shënimit të 20 vjetorit të Marrëveshjes Kornizë të Ohrit

Më vjen mirë që sot edhe Kuvendi i Republikës së Maqedonisë së Veriut me këtë seancë solemne të Komitetit për Marrëdhënie Ndërmjet Bashkësive, si trup konkret që lindi pas Marrëveshjes kornizë të Ohrit, i themeluar nga Kuvendi, me kompetenca të përcaktuara në përputhje me Amendamentin XII të Kushtetutës dhe Ligjit për Komitetin për Marrëdhënie Ndërmjet Bashkësive, që natyrisht i jep të drejtë të inkuadrohet, është pjesë e shënimit shumëditor të 20 vjetorit të nënshkrimit të Marrëveshjes kornizë të Ohrit ose Marrëveshjes së paqes, siç e quajmë me të drejtë. 

më shumë...

E enjte, 8 korrik 2021

Fjalimi i Kryetarit Xhaferi në evenimentin promovues të IPA Tvining Projektit për “Përmirësimin e revizionit të jashtëm dhe mbikëqyrjes parlamentare” 

Më vjen mirë që sot mundem në emrin tim personal dhe në emër të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut t’ju përshëndes të gjithë Ju të pranishëm këtu në Shtëpinë evropiane dhe ato që na përcjellin onlajn dhe të shpreh këndvështrimin tim për IPA Tvining Projektin për “Përmirësimin e revizionit të jashtëm dhe të mbikëqyrjes parlamentare”. 

më shumë...

E mërkurë, 7 korrik 2021

Fjalimi i Kryetarit Xhaferi në shkëmbimin e ekspertëve me Kuvendin kosovar organizuar nga DKAF-i 

Më vjen mirë që sot mundem në emrin tim personal dhe në emër të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut t’ju përshëndes dhe të kontribuoj me këndvështrimin tim në këtë shkëmbim ekspertësh në temën “Trajtimi parlamentar me informacionet e klasifikuara dhe krijimin e një dhome të sigurt në Kuvend”. 

më shumë...

E martë, 6 korrik 2021, Ohër 

Fjalimi i Kryetarit Xhaferi në Festivalin Ballkanik të këngëve dhe valleve popullore 2021

Me këtë rast, më lejoni t'ju përshëndes në emrin tim dhe në emër të deputetëve në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë së Veriut, shtëpisë suaj dhe mbështetësit të sinqertë të festivalit më të vjetër ndërkombëtar të këtij lloji në Ballkan, Festivali Ballkanik i këngëve dhe valleve popullore i cili sonte, për gëzimin e madh të të gjithë admiruesve shënon edicionin e 60-të jubilar pasi për herë të parë u mbajt në vitin e largët 1962. 

më shumë...

  • 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 6
  •        
Ueb faqja e Kuvendi përdor biskotat (cookies).

Biskotat (cookies) përdoren për të përmirësuar përvojën Tuaj të përdoruesit.