Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарното собрание на Советот на Европа (ПС СЕ)


Делегацијата во Парламентарното собрание на Советот на Европа се состои од шеф на Делегацијата, два члена и три заменик-членови на Делегацијата.

Акредитивите на членовите и заменик-членовите на Делегацијата во Парламентарното собрание на Советот на Европа ги издава претседателот на Собранието на Република Северна Македонија, најдоцна седум дена пред започнувањето на редовното годишно заседание на Парламентарното собрание на Советот на Европа.

Мандатот содржан во акредитивот од ставот 2 на овој член не може да се отповика, освен во случаите наведени во актите на Парламентарното собрание на Советот на Европа.


Шеф на Делегација:
Членови: Александар Николоски
Арта Билали-Зендели
Заменик-членови: Бисера Костадиновска-Стојчевска
Владо Мисајловски
Артина Ќазими
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.