Активности

Петок, 23 јули 2021

Глобална размена на ХДП за етика и интегритет во парламентот

Претседателот на Комисијата за деловнички и мандатно имунитетни прашања, Панчо Минов и членовите и заменик-членовите на Комисијата, Белкиса Зеќири, Марија Костадинова, Дајанчо Ефтимов, Арбана Пашоли и Рина Ајдари, зедоа учество на Глобалната размена на Комисијата за демократско партнерство (ХДП) на тема: „Етика и интегритет во парламентот“.

повеќе...

Среда, 21 јули 2021

Учество на претседателот Џафери на Дискусијата „Рефлексија 2030”

Денеска, претседателот на Собранието на Република Северна Македонија, Талат Џафери, учествуваше на дискусијата за Стратегијата за надворешна политика на Република Северна Македонија „Рефлексија 2030”.

повеќе...

Вторник, 20 јули 2021

Видео-конференција на претседателите на Комисиите за европски прашања на државите членки на ЕУ - КОСАК

Во рамките на Словенечкото претседателство со Европската Унија, претседателот на Комисијата за европски прашања на Собранието на Република Северна Македонија, Арбер Адеми, учествуваше на Видео-конференција на претседателите на парламентарните комисии за европски прашања на земјите членки на ЕУ (КОСАК), што се одржа на 19 јули 2021 година.

повеќе...

Понеделник, 19 јули 2021

Средба на претседателот Џафери со Н.Е. Дан Орјан

Претседателот на Собранието на Република Северна Македонија, Талат Џафери, денеска го прими во проштална посета амбасадорот на Државата Израел во Република Северна Македонија, Н.Е. Дан Орјан, во придружба на почесниот конзул на Израел во Скопје, г. Градимир Шумковски.

повеќе...

Четврток, 15 јули 2021

Западен Балкан високо на агендата на Словенечкото претседателство

Националниот совет за евроинтеграции и Комисијата за европски прашања одржаа заедничка седница, на која беше извршена презентација на Програмата и приоритетите за работата на Словенечкото претседателство со Советот на Европската Унија за периодот јули - декември 2021 година, од страна на словенечкиот амбасадор, Н.Е. Милан Предан.

повеќе...

Вторник, 13 јули 2021          

Петта седница на Комитетот за односи меѓу заедниците 

Во функција на успешна реализација на Програмата за работа на Комитетот за односи меѓу заедниците за 2021 г., вчера Комитетот ја одржа Петтата седница, на која Јетон Шаќири, министер за информатичко општество и администрација имаше обраќање на тема остварување на принципот на соодветната и правичната застапеност на граѓаните кои припаѓаат на сите заедници во органите на државната власт и во другите институции на сите нивоа.

повеќе...

Понеделник, 12 јули 2021

Видео-средба на претседателите на Пратеничките групи за соработка меѓу Северна Македонија и Австрија

Претседателот на Пратеничката група за соработка со Парламентот на Република Австрија, Арбер Адеми, оствари видео-средба со претседателката на Групата за соработка меѓу Австрија и Северна Македонија во Националниот совет на Република Австрија, Стефани Криспер. Оваа средба, на барање на австриската страна, е втора по средбата со членовите на двете Групи за соработка која се одржа во март оваа година.

повеќе...

Недела, 11 јули 2021

Собраниска делегација во набљудување на парламентарните избори во Бугарија

Пратениците Игор Јанушев, шеф на Делегацијата во Парламентарното собрание на ОБСЕ (ПС на ОБСЕ) и Халил Снопче, член на Делегацијата, учествуваат во Мисијата на ПС на ОБСЕ за набљудување на парламентарните избори во Република Бугарија, што се одржуваат денеска, 11 јули 2021 година.

повеќе...

Петок, 9 јули 2021

Средба на претседателот Џафери во знак на одбележувањето на годишнината од Сребреница

Претседателот на Собранието на Република Северна Македонија, Талат Џафери, денес имаше средба со Ферид Мухиќ, Илија Николовски и Зеќир Рамчиловиќ, во знак на симболично одбележување на годишнината на геноцидот во Сребреница.

повеќе...

Четврток, 8 јули 2021

Средба на претседателот Џафери со претставниците на Европскиот муслимански форум

Претседателот на Собранието на Република Северна Македонија, Талат Џафери, денеска имаше средба со претставниците на Европскиот муслимански форум, предводени од претседателот на овој Форум. г. Абдул-Вакхед Нијазов.

повеќе...

  • 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 37
  •                                       
Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.