Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

Кабинет на Претседателот на Собранието

 

НАМЕНА: Просторија што е дел од Кабинетот на претседателот на Собранието на Република Северна Македонија, а се користи како работен простор на претседателот.

ЕНТЕРИЕРНО УРЕДУВАЊЕ: Кабинетот ентериерно е уреден со првата реконструкција на објектот на Собранието во 1954 година, по проект на арх. Милан Миниќ, а доуреден е во мај 2009 година. Мебелот со апликации од резба е направен во 1993 година. Претседателот на Собранието го користи Кабинетот од мај 2009 година.
(До 12 мај 2009 година, овој Кабинет го користеа досегашните претседатели на Република Македонија).

Легенда за навигација низ виртуелната тура:

кликнете и влечете во саканата насока

насока на движење

можност за зголемување, се појавува на средината на сликата

зголемување на прегледот, повлечете нагоре

намалување на прегледот, повлечете надолу

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.