Aktivitete

E premte, 1 tetor 2021

Takimi konsultativ online i Komisionit për Arsim, Shkencë dhe Sport me SPA-në

Komisioni për Arsim, Shkencë dhe Sport i Kuvendit pati takim konsultativ online me përfaqësuesit e Sindikatës së Pavarur Akademike (SPA). 

Tri dokumente të tri politikave publike të hartuara nga ekspertë të SPA-së u prezantuan në takim. Dokumentet i referohen përmirësimit të cilësisë dhe mësimit në arsimin e lartë dhe pranisë së kuadrit akademik në publik. Gjatë prezantimit të këtyre dokumenteve nga përfaqësuesit e shquar të SPA-së, u theksua qëllimi i politikave publike të promovuara në këto dokumente, që është përmirësimi i cilësisë së arsimit tonë të lartë dhe zvogëlimi i hendekut me arsimin e lartë në universitetet evropiane. 

Kryetarja e Komisionit, Zhaklina Llazarevska dhe anëtarja e Komisionit, Bisera Kostadinovska-Stojçevska patën diskutimet e tyre, ku shprehën kënaqësinë që Komisioni si trup kompetent parlamentar për arsimin e lartë të përfshihet me mendimet e tij në lidhje me dokumentet e hartuara.

Takimi vlerësohet si shumë i dobishëm për perceptimin e situatës dhe zbatimin e Ligjit për arsimin e lartë, pas miratimit të tij në vitin 2018, dhe kështu bazën për angazhimin e mëtejshëm për të formësuar zgjidhjet ligjore në përafrimin me standardet evropiane të arsimit të lartë. Kënaqësia në pjesën e krijimit të politikave të bazuara në të dhënat është veçanërisht e mirë si bazë e mirë për krijimin e politikave të argumentuara ekonomike. Për të rritur disponueshmërinë dhe përdorimin e punimeve shkencore, propozohet të përgatitet data-baza nacionale për të gjitha punimet shkencore, si një lloj thesari i kërkimeve shkencore.

 
a

Na ndiqni në:

Ueb faqja e Kuvendi përdor biskotat (cookies).

Biskotat (cookies) përdoren për të përmirësuar përvojën Tuaj të përdoruesit.