UЕ lajme

E hënë, 1 korrik 2019 

FINLANDA – KRYESUESE E RE ME KËSHILLIN E BE 

Nga sot Finlanda e merr kryesimin rrotullues gjashtëmujor me Këshillin e Bashkimit Evropian, me moton: “Evropë e qëndrueshme – ardhmëri e qëndrueshme”. 

Programi i kryesimit të Finlandës fokusohet në katër prioritet kryesore: 

  • përforcimi i vlerave të përbashkëta dhe sundimi i së drejtës 
  • BE më konkurruese dhe me përfshirje sociale 
  • përforcimi i pozitës së BE-së si lider global në aktivitetet klimatike 
  • siguria gjithëpërfshirëse e qytetarëve

Finlanda e mori kryesimin me Këshillin e BE-së nga Romania, e në fillim të vitit të ri do t'ia dorëzojë Kroacisë. 

 
a

Na ndiqni në:

Ueb faqja e Kuvendi përdor biskotat (cookies).

Biskotat (cookies) përdoren për të përmirësuar përvojën Tuaj të përdoruesit.