Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарното собрание на Советот на Европа (ПС СЕ)


Делегацијата во Парламентарното собрание на Советот на Европа се состои од шеф на Делегацијата, двајца членови и тројца заменици членови на Делегацијата.

Акредитивите на членовите и замениците членови на Делегацијата во Парламентарното собрание на Советот на Европа ги издава претседателот на Собранието на Република Македонија, најдоцна седум дена пред започнувањето на редовното годишно заседание на Парламентарното собрание  на Советот на Европа.

Мандатот содржан во акредитивот од ставот 2 на овој член не може да се отповика, освен во случаите наведени во актите на Парламентарното собрание  на Советот на Европа.

 

Шеф на Делегација  БЕТИАН КИТЕВ 
Членови:   НИКОЛА ПОПОСКИ
 ШПРЕСА ХАДРИ 
Заменик-членови:   АНТОНИЈО МИЛОШОСКИ
 ФРОСИНА ТАШЕВСКА-РЕМЕНСКИ
 АФРИМ ГАШИ
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.