Pratenichki sostav
 
LEGJISLATURA E DEPUTETËVE

E premte, 30 shtator 2016

Fjalimi i kryetarit Veljanoski në hapjen e sesionit të vjeshtës në asamblenë parlamentare të OSBE

Kam kënaqësi të madhe sot t'ju dëshiroj mirëseardhje në Shkup, kryeqyteti i Republikës së Maqedonisë. Kanë kaluar njëzetepesë vite që kur është miratuar vendimi për formimin e OSBE-së, e deri në sesionin e sotëm të vjeshtës të Asamblesë parlamentare të OSBE-së.  Periudhë në të cilën Asambleja e OSBE-së me punën dhe angazhimin e saj u tregua si një prej shtyllave kryesore dhe si instrument i rëndësishëm në realizimin e parimeve themelore mbi të cilat është formuar OSBE-ja. Në këto 25 vite Asambleja parlamentare e vërtetoi rëndësinë e diplomacisë parlamentare në ruajtjen e paqes, stabilitetit dhe bashkëpunimit ndërmjet 57 shteteve anëtare. 

më shumë...

E mërkurë, 28 shtator 2016

Fjalimi e Kryetarit Veljanoski me rastin e shënimit të Ditës ndërkombëtare të të drejtës së qasjes në Informatat me karakter publik dhe 10 vjetorit të ekzistimit të Komisionit 

Në fillim dëshiroj t'jua uroj jubileun, përkatësisht dhjetë vjetorin e formimit të Komisionit për Mbrojtje të të Drejtës për Qasje të Lirë në Informatat me Karakter Publik, e njëkohësisht të gjithë bashkërisht ta shënojmë edhe Ditën ndërkombëtare të qasjes në informata me karakter publik.

më shumë...

E premte, 16 shtator 2016, Strasburg 

Fjalimi i kryetarit Veljanoski në Konferencën Evropiane të Kryetarëve të Parlamenteve me temë: "Parlamentet nacionale dhe Këshilli i Evropës: Promovimi i përbashkët i demokracisë, të drejtave të njeriut dhe sundimit të së drejtës"

Prej themelimit të tij më 5 maj 1949, Këshilli i Evropës, duke i përmbushur dispozitat e tij të statutit, vepron në vendosjen, realizimin, mbrojtjen dhe zhvillimin e të drejtave dhe lirive themelore të njeriut, përforcimin e demokracisë dhe krijimin e standardeve të përbashkëta juridike.

më shumë...

E mërkurë, 7 shtator 2016 

Fjalimi i kryetarit Veljanoski në pranimin solemn tradicional me rastin e 8 Shtatorit - Ditës së Pavarësisë së Republikës së Maqedonisë 

Në parambrëmjen e 25-vjetorit të referendumit historik për pavarësinë e Republikës së Maqedonisë, dua të shpreh falënderim të madh për qytetarët e Republikës së Maqedonisë të cilët me një konsensuale "PO" e realizuan ëndrrën shekullore të shumë gjeneratave për mëvetësinë dhe pavarësinë e Republikës së Maqedonisë. 

më shumë...

E mërkurë, 31 gusht 2016, Varshavë 

Komentimi i kryetarit Veljanoski me temë: "Kontributi i parlamenteve nacionale në bashkëpunimin multilateral në Evropën Lindore dhe Qendrore"

"Fakti se sot jemi këtu dhe debatojmë në më tepër tema flet për rolin, rëndësinë dhe përgjegjësinë e parlamenteve nacionale në zhvillimin e marrëdhënieve bilaterale, por gjithnjë e më tepër të marrëdhënieve multilaterale, si në nivelin e bashkëpunimit rajonal, ashtu edhe në nivelin e Bashkimit Evropian dhe më gjerë. Sot të gjitha organizatat dhe asociacionet e rëndësishme ndërkombëtare në strukturën e tyre përfshijnë edhe asamble parlamentare si segment të rëndësishëm institucional në punën e tyre.

më shumë...

E mërkurë, 31 gusht 2016, Varshavë 

Fjalimi i kryetarit Veljanoski në Mbledhjen Parlamentare të vendeve të Evropës Lindore dhe Qendrore 

I nderuar kryesues,
Të nderuar kolegë,
Zonja dhe zotërinj,

Çfarë Evrope duam dhe cila është ardhmëria e BE-së dhe proceseve integruese të shteteve-aspirante, janë pyetje të cilat u aktualizuan posaçërisht pas të ashtuquajturit Bregzit, përkatësisht referendumit që qytetarët e Britanisë së Madhe u caktuan të dalin nga BE-ja.

më shumë...

E martë, 2 gusht 2016 

Fjalimi i kryetarit të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z. Trajko Veljanoski me rastin e 2 Gushtit - Ilindeni, Dita e Republikës 

Mirëdita Maqedoni! 
Mirëdita Atdhe i nderuar dhe i lavdishëm i Ilindenit! 
Përshëndetje të madhe për qytetarët e këtij vendi të cilat, sot, vijnë nga të gjitha viset për t'i vizituar vendet e historisë së lavdishme të Maqedonisë! 
Përshëndetje të madhe për të gjithë ato, që me mendim dhe me fjalë, të shpërndarë nëpër të gjitha viset e Atdheut tonë përmendin Ilindenin. 
Sot, gjithandej jehon krenaria e Atdheut tonë! 

më shumë...

E enjte, 7 korrik 2016 

Fjalimi i kryetarit Veljanoski në Festivalin e 55-të ballkanik të valleve dhe këngëve popullore 

Sonte për mua, por besoj se edhe për ju, është nder dhe kënaqësi e madhe që të gjithë ne bashkërisht ta shënojmë hapjen e Festivalit të pesëdhjetepestë jubilar ballkanik të këngëve dhe valleve popullore. Manifestimi i cili, si në shtëpi, ashtu edhe në botë, në këto 55 vite të veprimit, u bë i njohshëm, edhe sot është në katalogun ndërkombëtar të manifestimeve më të rëndësishme folklorike. 

më shumë...

E hënë, 23 maj 2016, Romë 

Kryetari Veljanoski e hapi ekspozitën "Shën Klimenti i Ohrit dhe idetë e tij në artin figurativ 

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z. Trajko Veljanoski, sot në bibliotekën e "Universitetit pontifikal Urbaniana" në Romë e hapi ekspozitën "Shën Klimenti i Ohrit dhe idetë e tij në artin figurativ", në organizim të Institucionit nacional Enti për mbrojtjen e monumenteve të kulturës dhe Muzeu - Ohri, i cili njëkohësisht theksoi: 

më shumë...

E premte, 5 shkurt 2016 

Kryetari Veljanoski në lutjen e 64-të të mëngjesit në Uashington 

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z. Trajko Veljanoski, ishte i pranishëm në Lutjen nacionale të mëngjesit në Uashington të cilën e organizojnë çdo vjet kryetari i Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe anëtarët e Kongresit. 

më shumë...

Ueb faqja e Kuvendi përdor biskotat (cookies).

Biskotat (cookies) përdoren për të përmirësuar përvojën Tuaj të përdoruesit.