Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

Вторник, 3 јуни 2014 година

Претседателот Вељаноски го прими новоименуваниот амбасадор на Народна Република Кина во Република Македонија, г. Вен Џеншун

Двајцата соговорници се согласија дека Република Македонија и Народна Република Кина имаат одлична билатерална соработка, пријателски односи и изразија желба таквата соработка да продолжи и понатаму со помош на новиот амбасадор, работејќи на нови проекти.

повеќе...

Понеделник, 2 јуни 2014 година 

Претседателот Вељаноски го прими новоименуваниот амбасадор на Обединетото Кралство на Велика Британија и Северна Ирска во Република Македонија, г. Чарлс Гарет

Посакувајќи му добредојде, претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Трајко Вељаноски, искажа задоволство од средбата и му посака успех во работата на новоименуваниот амбасадор на Обединетото Кралство на Велика Британија и Северна Ирска во Република Македонија, Н.Е. Чарлс Едмунд Гарет.

повеќе...

Среда, 26 февруари 2014 година

СРЕДБА НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ВЕЉАНОСКИ СО ПРАТЕНИЦИТЕ НА ГЕРМАНСКИОТ БУНДЕСТАГ, Г. ЈОХАНЕС ЗЕЛЕ И Г. ЈОСИП ЈУРАТОВИЌ

Претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Трајко Вељаноски, изрази задоволство од средбата и за можноста со колеги пратеници од германскиот Бундестаг да се разговараат за важни теми за Република Македонија и Европската Унија.

повеќе...

Понеделник, 10 февруари 2014 година

Средба на претседателот Вељаноски со парламентарниот заменик-министер за надворешни работи на Јапонија, г. Такао Макино

Двајцата соговорници изразија задоволство од средбата, при што беше констатирано дека оваа посета претставува уште една потврда за добрите односи меѓу Република Македонија и Јапонија, кои секако и во иднина ќе продолжат да се развиваат во нагорна линија

повеќе...

Понеделник, 17 февруари 2014 година

Претседателот Вељаноски ги прими годинешните стипендисти на ИПС Програмата

Претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Трајко Вељаноски, како покровител на Програмата – Меѓународна парламентарна стипендија (ИПС) на германскиот Бундестаг, денеска ги прими годинешните стипендисти од Република Македонија, Ивана Васева и Дејан Чуповски, предводени од амбасадорот на СР Германија, г-ѓа Гудрун Штајнакер

повеќе...

Петок, 14 февруари 2014 година

Претседателот Вељаноски го прими амбасадорот на Република Италија во Република Македонија, г. Ернесто Масимино Белели

Претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Трајко Вељаноски, на средбата истакна дека Република Македонија и Република Италија имаат одлична билатерална соработка. Сепак, двајцата соговорници се согласија дека е потребна поголема парламентарна соработка, не само на ниво на претседатели на Парламенти, туку и на ниво на пратенички групи за соработка, како и соработка на ниво на парламентарни комисии.

повеќе...

Среда, 5 февруари 2014 година

Претседателот Вељаноски на средба со претставници на средствата за јавно информирање

Претседателот Вељаноски оствари средба со претставници на средствата за јавно информирање, на која ги информираше присутните за сработеното во Собранието на Република Македонија за 2013 година, за вкупно одржани пленарни седници, вкупно донесени закони и други акти, поднесени амандмани, одржани седници на работните тела, податоци за присутност на јавноста во работењето на Собранието, сите дел од содржината на Годишниот извештај за работата на Собранието на Република Македонија за 2013 година

повеќе...

Сабота, 25 јануари 2014 година, Хрватска

Претседателот Вељаноски на средби со македонската заедница во Република Хрватска

Претставниците на македонската заедница во Република Хрватска ги запознаа претседателот Вељаноски и членовите на собраниската делегација со својата организираност во здруженија и друштва, со нивната работа, активностите и проектите кои ги реализираат.

повеќе...

Петок, 24 јануари 2014 година, Хрватска

Претседателот Вељаноски во официјална посета на Република Хрватска

Претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Трајко Вељаноски, на покана на својот колега, претседателот на хрватскиот Сабор, г. Јосип Леко, престојува во официјална посета на Република Хрватска. Во состав на собраниската делегација се и пратениците: г. Фијат Цаноски, кој е претседател на Групата за соработка на Собранието на Република Македонија со хрватскиот Сабор, како и г. Александар Николоски и г. Недим Рамизи, членови на Групата.

повеќе...

  • 1
  • ...
  • 8
  • 9
  • 10
  •            
Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.