Pratenichki sostav
 
LEGJISLATURA E DEPUTETËVE


E martë, 28 shkurt 2012, Viktoria, Australia

TAKIMI I KRYETARIT, Z. TRAJKO VELJANOSKI ME PËRKRAHËSIT E INICIATIVËS PËR FORMIMIN E GRUPIT PËR BASHKËPUNIM NDËRMJET PARLAMENTIT TË VIKTORISË DHE KUVENDIT TË REPUBLIKËS SË MAQEDONISË

"Momentalisht, tentojmë të gjejmë mënyrë për realizimin e kësaj iniciative sa më shpejtë", theksoi z. Ellsberi. 

më shumë...



E martë, 28 shkurt 2012, Viktoria, Australia

KRYETARI I KUVENDIT TË REPUBLIKËS SË MAQEDONISË, Z. TRAJKO VELJANOSKI REALIZOI TAKIM ME PËRFAQËSUESIT E KOMUNITETIT MAQEDONAS

Kryetari Veljanoski, gjatë ditës, realizoi takim edhe me përfaqësuesit e Këshillit të Komunitetit Maqedonas në Viktori, të cilët e informuan për aktivitetet e Këshillit të cilat janë orientuar në njohjen e Republikës së Maqedonisë me emrin e saj kushtetues nga ana e Australisë, bashkimin e të gjithë Maqedonasve në Australi, si dhe përfshirjen aktive e Maqedonasve në sferën e politikës në Viktori, ndërsa më vonë edhe në nivel federal. Gjithashtu, përfaqësuesit e Këshillit e informuan kryetarin Veljanoski për përbërjen e re të kryesisë, e cila numëron 15 anëtarë - prej të cilëve 10 janë anëtarë të rinj, përfaqësues të organizatave të cilat janë anëtarë të Këshillit. 

më shumë...



E hënë, 27 shkurt 2012

KRYETARI VELJANOSKI NË VIZITË OFICIALE NË AUSTRALI

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z. Trajko Veljanoski, prej sot është në vizitë pesëditore në Australi. Kryetari Veljanoski e kryeson Delegacionin e përbërë prej:z. Ilija Dimovski, kryetar i Grupit parlamentar të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë për bashkëpunim me parlamentin e Australisë dhe anëtarët e grupit: z. Xhevat Ademi, znj. Cvetanka Ivanova, si dhe z. Millorad Dodevski, anëtar dhe përfaqësues i Diasporës maqedonase nga Australia.

më shumë...



E mërkurë, 21 shkurt 2012

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME EURODEPUTETËT DHE "MIQTË E MAQEDONISË", RIÇARD HOVIT, EDURAD KUKAN DHE ALLOJZ PETERLLE

Në takimin, kryetari Veljanoski potencoi punën e deritanishme të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë dhe theksoi se Kuvendi për së treti herë me radhë nga BE-ja merr vlerësim pozitiv për progresin, gjithashtu nënvizoi se zhvillohet dialog politik dhe se të gjitha subjektet në Republikën e Maqedonisë angazhohen për integrimin e saj sa më të shpejtë në BE. 

më shumë...



E mërkurë , 11 janar 2012

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME GRUPIN INTERPARLAMENTAR TURKO-MAQEDONAS PËR MIQËSI TË KUVENDIT TË MADH NACIONAL TË REPUBLIKËS SË TURQISË

Në takimin e sotëm me Grupin interparlamentar turko-maqedonas për miqësi, z. Trajko Veljanoski theksoi vazhdimësinë e marrëdhënieve të zhvilluara bilaterale, në sferën e marrëdhënieve politike dhe në fushën e bashkëpunimit ekonomik. 

më shumë...



E martë, 10 janar 2012

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME KRYETARIN E QEVERISË SË REPUBLIKËS SË KOSOVËS, Z. HASHIM TAQI

"Si politikanë të përgjegjshëm duhet doemos që në kuadër të kompetencave tona të krijojmë kushte për zhvillimin e mëtutjeshëm të bashkëpunimit ekonomik. Besoj se komunitetet e biznesit të të dy shteteve presin nga ne që të krijojmë kushte të tilla meqë përvoja e deritanishme tregon se ka interesim të madh për këtë. Kryetari Veljanoski theksoi se ky bashkëpunim duhet të merr forma të reja që ti përfshijë të gjitha sferat e energjetikës, infrastrukturës dhe turizmit

më shumë...



E martë, 10 janar 2012

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME KRYETAREN E REPUBLIKËS SË KOSOVËS, ZNJ. ATIFETE JAHJAGA

Kryetari Veljanoski theksoi trendin pozitiv ndërmjet të dy shteteve në të gjitha sferat. Vizita e sotme e Delegacionit të Kuvendit të Maqedonisë dhe diskutimet me kolegët nga Parlamenti i Kosovës do të kontribuojnë në zhvillimin e mëtejshëm të marrëdhënieve ndërmjet të dy shteteve

më shumë...



E martë, 10 janar 2012

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME KRYETARIN E KUVENDIT TË REPUBLIKËS SË KOSOVËS, Z. JAKUP KRASNIQI

Duke pasur parasysh se ky është takimi i parë i kryetarëve të parlamenteve, kryetari Veljanoski theksoi se ky takim do të jetë një stimul pozitiv për zhvillimin e mëtutjeshëm të marrëdhënieve të plota, veçanërisht për bashkëpunimin ndërmjet të dy parlamenteve. Kuvendi Maqedonas është i përgatitur që me kolegët nga Kuvendi i Kosovës t'i ndajë të gjitha përvojat në procesin eurointegrues dhe në ndërtimin e institucioneve efikase dhe funksionale. 

më shumë...

Ueb faqja e Kuvendi përdor biskotat (cookies).

Biskotat (cookies) përdoren për të përmirësuar përvojën Tuaj të përdoruesit.