Pratenichki sostav
 
LEGJISLATURA E DEPUTETËVE


E martë, 22 maj 2012

LETËR FALËNDERIMI DËRGUAR KRYETARIT VELJANOSKI NGA ANA E VLLAHËVE NË REPUBLIKËN E MAQEDONISË

Me rastin e Ditës nacionale të Vllahëve - 23 Maj, kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z. Trajko Veljanoski, realizoi takim me përfaqësuesit e komunitetit të Vllahëve në Republikën e Maqedonisë, duke ua uruar festën. 

më shumë...E enjte, 17 maj 2012

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME KRYETARIN E KUVENDIT TË MADH NACIONAL TË REPUBLIKËS SË TURQISË, Z. XHEMIL ÇIÇEK

Marrëdhëniet e përgjithshme bilaterale ndërmjet Republikës së Maqedonisë dhe Republikës së Turqisë janë më tepër se miqësore dhe shënojnë progres në të gjitha sferat, ndërsa në ato korniza bashkëpunimi parlamentar është veçanërisht i rëndësishëm, theksoi kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z. Trajko Veljanoski. Duke theksuar politikën e vazhdueshme dhe principiele të Republikës së Turqisë, kryetari Veljanoski shprehu kënaqësi dhe falënderim për ndihmën dhe përkrahjen që e ofron Republika e Turqisë në proceset integruese, e veçanërisht për anëtarësimin tonë në NATO, dhe jam i bindur se këtë përkrahje do ta kemi edhe në samitin e ardhshëm të NATO-s.

më shumë...E hënë, 7 maj 2012

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME EUROKOMISARIN PËR ZGJERIM TË BE, Z. SHTEFAN FILE

Në takimin me eurokomisarin për zgjerim të Bashkimit Evropian, z. Shtefan File, kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z. Trajko Veljanoski, përkujtoi se në të tre raportet e njëpasnjëshme të Komisionit Evropian për progresin e Republikës së Maqedonisë dhe rekomandimet për fillimin e negociatave aderuese, Kuvendi ka marrë vlerësim pozitiv dhe është vlerësuar si një prej institucioneve kryesore në integrimin tonë në Bashkimin Evropian

më shumë...E martë, 8 maj 2012

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME Z. ROBERT VALLTER

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z. Trajko Veljanoski, u takua me kryetarin e Asamblesë parlamentare të Këshillit të Evropës, z. Robert Vallter, raportues për dialogun pasmonitorues me Republikën e Maqedonisë.

më shumë...E premte 20 prill 2012, Varshavë, Poloni

KRYETARI VELJANOSKI NË KONFERENCË NË NIVEL TË KRYETARËVE TË PARLAMENTEVE TË VENDEVE TË BE

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z. Trajko Veljanoski, në kuadër të Konferencës e cila mbahet sot dhe nesër në Varshavë, Republika e Polonisë, merr pjesë në sesionin e parë - "Kriza e Bashkimit Evropian, çfarë të bëjmë?" në të cilin fjalim hyrës kishte kryetari i Qeverisë së Republikës së Polonisë, z. Donalld Task dhe kryetarja e Kuvendit të Portugalisë, znj. Marija da Asunçao Esteves. Në konferencën dyditore u mbajtën mbi 20 fjalime nga ana e kryetarëve të parlamenteve nga shtetet evropiane.

më shumë...E enjte, 19 prill 2012

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME KRYETARIN E REPUBLIKËS SË SHQIPËRISË, Z. BAMIR TOPI

Marrëdhëniet bilaterale ndërmjet Republikës së Maqedonisë dhe Republikës së Shqipërisë vazhdimisht shënojnë progres, gjë që është në interes për të dy shtetet dhe qytetarët e tyre, si dhe për gjithë rajonin, theksoi kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z. Trajko Veljanoski. 

më shumë...E martë, 17 prill 2012

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME Z. PETR NEÇAS, KRYETAR I QEVERISË SË REPUBLIKËS ÇEKE

Në takimin të dy bashkëbiseduesit theksuan marrëdhëniet e zhvilluara miqësore bilaterale në të gjitha sferat. Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z.  Trajko Veljanoski, në veçanti theksoi politikën principiele të Republikës Çeke për Republikën e Maqedonisë dhe integrimin e saj euroatlantik.

më shumë...E premte 6 prill 2012

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME KONGRESISTËT AMERIKAN

Kryetari i Kuvendit te Republikës së Maqedonisë, z. Trajko Veljanoski, sot e mirëpriti delegacionin e Kongresit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, në përbërje të kongresistëve: Dejvid Drajer, Dejvid Prajs, Xhim Mek Dermon, Erik Paullsen dhe Geri Konoli.

më shumë...E mërkurë, 4 prill 2012

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME KRYETAREN E KUVENDIT TË REPUBLIKËS SË SHQIPËRISË, ZNJ. JOZEFINA ÇOBA TOPALLI

"Marrëdhëniet e mira miqësore janë një nga prioritetet e politikës sonë të jashtme, ndërsa në këtë kornizë është edhe takimi dhe diskutimet tona të sotme", theksoi kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z. Trajko Veljanoski

më shumë...E mërkurë, 28 mars 2012

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME DELEGACIONIN E PARLAMENTIT TË KROACISË TË UDHËHEQUR NGA KRYETARI BORIS SHPREM

Pas diskutimeve të sotme ndërmjet të dy delegacioneve parlamentare, z.Veljanoski, kryetar i Kuvendit të RM-së dhe z.Boris Shprem, kryetar i Kuvendit të Kroacisë vlerësuan se ndërmjet Republikës së Maqedonisë dhe Republikës së Kroacisë nuk ka çështje të hapura, ndërsa marrëdhëniet bilaterale në të gjitha sferat në njëzet vitet e kaluara vazhdimisht janë duke përparuar.

më shumë...

Ueb faqja e Kuvendi përdor biskotat (cookies).

Biskotat (cookies) përdoren për të përmirësuar përvojën Tuaj të përdoruesit.