Pratenichki sostav
 
LEGJISLATURA E DEPUTETËVE
DELEGACIONI I KUVENDIT TE REPUBLIKES SE MAQEDONISE NE KUVENDIN PARLAMENTAR TE ORGANIZATES PER SIGURI DHE BASHKEPUNIM NE EVROPE

Delegacioni ne Kuvendit Parlamentar te Organizates per Siguri dhe Bashkepunim ne Evrope perbehet prej shefit te Delegacionit dhe dy anetare. 

Shef i delegacionit: JOVAN MANASIEVSKI            

                Anetare: VLLADIMIR GJORCEV
                                FLORA KADRIU 

Zevendes-anetare: ANDREJ ZHERNOVSKI
                                LILJANA POPOVSKA
                                RUZHDI MATOSHI

Kuvendi Parlamentar i Organizates per Siguri dhe Bashkepunim ne Evrope (KP te OSBE) eshte formuar ne vitin 1991, me propozim per formimin e tij me Urdheresen e Parisit per Evrope te re nga viti 1990. Detyra themelore e Kuvendit Parlamentar eshte ta lehtesoje dialogun nderpalamentar ndermjet vendeve anetare te OSBE-se dhe ta vleresoje implementimin e qellimeve te OSBE-se. Ne suazat e Kuvendit Parlamentar funksionojne tre komitete te pergjithshme: Komiteti per demokraci, te drejtat e njeriut, ceshtje humanitare, Komiteti per ceshtje ekonomike, teknologji dhe mjedis jetesor, si dhe Komiteti per ceshtje politike dhe  siguri. Anetaret e Delegacionit te Kuvendit te Republikes se Maqedonise ne KP te OSBE-se rregullisht marrin pjese ne punen e sesioneve te Kuvendit Parlamentar, ne Komitetin e perhershem, si dhe ne mbledhjet te tjera te organizuara nga KP e OSBE-se.
 
a

Na ndiqni në:

Ueb faqja e Kuvendi përdor biskotat (cookies).

Biskotat (cookies) përdoren për të përmirësuar përvojën Tuaj të përdoruesit.